Tårta!

Idag var det dags för att provsmaka bröllopstårtan! Solen strålade på en klarblå himmel och det var riktigt varmt ute. Jocke mådde illa och hade ont i sitt knä som han hade skadat under svensexan. Det är inte lätt att vara på svensexa och sedan behöva gå upp i ottan nästa morgon för att åka och äta tårta.

Vi hade bestämt träff med Chokladfabriken på Södermalm. Från början skulle Häringes egen konditor göra vår bröllopstårta men det bestämdes att hon skulle ha sin semester just den helgen vi gifter oss. Häringe ordnade då så att Chokladfabriken gör vår tårta och sköter leveransen av den. 🙂

Jocke kämpade på fram till pendeltåget med sitt stackars knä och vi höll på att smälta i solen under promenaden. Idag var det prinsbröllop på Stockholms slott och ni kan ju ana hur mycket turister det var inne i stan, var vi än gick såg vi glada och förväntansfulla människor från alla möjliga olika länder. Alla med färgglada kartor i högsta hugg. 🙂 Vi var inte helt säkra på hur vi skulle gå för att komma till Chokladfabriken så vi knappade in adressen i GPS:en på Jockes mobil. GPS:en var dock mer på prinsbröllopstankar för det visade sig att den visade en låååång omväg. Vi blev mer och mer stressade, Jockes knä gjorde ont och solen brände i våra ansikten. Vi hittade verkligen inte adressen. Till slut ringde Jocke upp konditorn och bad dem förklara vägen för oss och då visade det sig att det var världens enklaste promenad dit från tåget och att vi gått runt typ halva Söder i onödan. Det var underbart att komma in i den fina och svala lokalen.

Direkt efter att vi satt oss ned kom konditorn med tårta i stora lass tillsammans med bilder på deras tårtmodeller och listor på de olika tårtsmakerna. Nedan ser ni en bild på hur tårtbitarna såg ut. 🙂

tårta-1024x768

Smakerna som vi kunde välja mellan var:

  • Ljus och mörk chokladmousse på chokladbotten
  • Hallon och passionsmousse på chokladbotten
  • Mjölkchokladmousse med limeinteriör och tunn botten av kokosmaräng
  • Mörk chokladmousse med hallonmousse, limemarinerade hallon och chokladbotten
  • Vit chokladmousse med jordgubbskompott på sockerkaksbotten

Jocke mådde fortfarande illa och var inte så sugen på tårta så jag (Natalie) fick ta på mig den betungande (nåja) uppgiften att avgöra vilken tårtsmak som var den godaste. 🙂 Vi kände oss båda mycket nöjda med valet. Vi kan förstås inte avslöja vilken smak det blev men ni kan ju alltid gissa. Efter att ha provsmakat tårtan var vi i behov av att äta något salt så vi gick till Koh Phangan som också ligger på Söder. Nedan ser ni lite suddiga bilder därifrån 🙂 och ni kan även se hur trötta vi ser ut.

20150613_134012-e1436990110781-768x1024

20150613_133346-e1436990167887-768x1024

20150613_133404-e1436990149701-768x1024

20150613_133420-e1436990132472-768x1024

När vi kom hem slängde vi oss i soffan och tittade på prinsbröllopet hela kvällen och halva natten. 🙂

2 thoughts on “Tårta!

  1. The CCA pressure waveform was determined with applanation tonometry using a pencil type probe incorporating a high fidelity Millar strain gauge transducer SPT 301, Millar Instruments propecia uk While PPI is generally thought of as an automatic process, at an ISI greater than 120 ms, attentional influences may also play a role Braff et al, 2001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *