Alarmet skrek till 07:40, sakta men säkert tog man sig upp och gick ner till hotellfrukosten. Rätt så sedvanlig kontinentalfrukost med ägg, flingor, bröd, pålägg, korv m.m. Dagens plan är att åka mot staden Brno för lunch, för att sedan åka till Bratislava. Det tog cirka 1,5 timme innan vi var framme vid Brno. Staden har den gigantiska st. Peter- och Paulkatedralen som står sig högt över stadens övriga byggnader. Den byggdes om som en gotisk katedral redan på 1200-talet.
Efter besöket blev det av att hitta en lunchrestaurang. Vi hittade en trevlig restaurang precis intill torget. Klassisk tjeckisk mat stod på menyn och givetvis öl 🙂
Efter lunchen var vi på väg till Bratislava. Temperaturen var runt 34-35 grader… Svettigt värre. Sååå… Vad är då Bratislava känt för, förutom att det är Slovakiens huvudstad? Inte blekaste egentligen. Staden ligger vid floden Donau och sägs vara den mest centrala huvudstaden i Europa. Det som lyser upp från fjärran är Bratislava slott som ligger på en hög kulle. Slottet byggdes upp på 1200-talet men brann ner år 1811 (österrikiska soldater söp sig fulla och råkade tända på hela bygget). Kommunisterna byggde sedan upp slottet igen på 50-talet.
Väl framme i Bratislava checkade vi in på Ibis hotell Bratislava Centrum. Trevligt och gemytligt mitt i centrum. Först besökte vi slottet och sedan gick vi till ölbryggeriet/restaurangen Bratislavsky Mestiansky Pivovar, riktigt bra ställe! De gör hembryggt öl och kombinerar detta med grillad mat.
Efter god mat, efterrätt och dryck begav vi oss mot gamla stan. Vi besökte bland annat Mikaels torn, St Martins katedral, gamla rådhuset och Grassalkovich Palats.
Kommentarer
Postat av: Jan Goding
Det här är rena historielektionen.Ni får skriva en reseguide när ni kommer hem.
kram Barbara&Jan
Postat av: Andreas
Jättebra blogg och bra dokumenterat, keep up the good work! 🙂
Ser gott ut med ”cuisine centrale européenne” och stora ölglas 🙂
Ha det fortsatt trevligt!